Auditing Section of the American Accounting Association Excellence in Auditing Education Workshop

Thursday, January 16, 2020 Hyatt Regency Houston Hotel

"How Are Innovations in Technology Influencing the Audits of Today and Tomorrow?"

Time	Title	Participants / Leaders
1:00 – 1:05 pm	 Welcome/Overview of the Workshop Welcome participants Review workshop agenda 	Scott Vandervelde; Auditing Section President Jason Smith; Chair of 2020 EAE Workshop
1:05 – 2:15 pm (70 mins.)	 Panel Discussion: Technology Innovations Influencing Audits Specific Topics & Questions: Broadly speaking how are technology advancements influencing the planning and performance of today's audit? Are there disruptive technologies on the horizon that will fundamentally change the role of the auditor or the need for an audit (e.g., Blockchain, RPA, AI, data analytics and visualizations)? What is a specific technology innovation and example of its application that is affecting audits today (or in the near future) (e.g., data visualizations, drones, bots, machine-read documents, mobile platforms)? What tools or technology skills would you like to see early-career auditors having more exposure to prior to launching their careers (e.g., RPA, data analytics and visualizations)? Other Questions? 	Panelists: • Panelist A, Moderator • Panelist B • Panelist C • Panelist D • Panelist E
2:15 – 2:30 pm	15-Minute Break	
2:30 – 3:00 pm (30 mins.)	 PwC Digital Fitness Presentation Review PwC Digital Fitness mobile app Discuss PwC Sandbox, Bot Marketplace, and Other Initiatives 	PwC designee
3:00 – 3:05 pm	5-Minute Transition	
3:05 – 4:20pm (75 mins.)	 EY Drone Counting Case Study Introduce and teach Bryan's Amazing Animals case Hands-on experience; pre-installation of Count Things software required 	 Catherine Banks; EYARC Margaret Christ; EYARC, Univ. of Georgia
4:20 – 4:25pm	5-Minute Transition	
4:25 – 5:40pm (75 mins.)	 Risk Assessment Analytics w/ Tableau Case Study Introduce and teach Tableau Case Study Hands-on experience; pre-installation of Tableau software required 	David Wang, DePaul Univ.
5:40 – 5:45 pm (5 mins.)	5-Minute Wrap-up / Closing	 Jason Smith, Chair of 2020 EAE Workshop Christine Gimbar, Chair of 2021 EAE Workshop